Infiintarea unei firme – De la idee pana la lansare

1. Cercetarea pietei

Inainte de a demara infiintarea firmei, asigurati-va ca ideea dumneavoastra de afaceri este de fapt viabila, si rafinati-o daca este necesar. Acesta este un bun punct de plecare – puneti-va intrebarile dificile inainte de a incepe ca sa evitati astfel capcanele de mai tarziu.

2. Examinati diferite structuri de afaceri

Studiati diferite forme juridice pe care le puteti adopta si decideti cu privire la cea mai buna optiune pentru inceperea activitatii in afaceri. Nu multe afaceri noi isi vor incepe activitatea ca o companie cu raspundere limitata; va trebui cel mai probabil sa va inregistrati ca o persoana fizica autorizata sau sa va gasiti un partener de afaceri.

3. Creati un plan de afaceri

Nu ati putea construi o casa fara un proiect, deci nu incepeti infiinta o companie fara un plan. Un plan de afaceri profesionist si bine gandit nu numai ca va va oferi initierea cu o directie clara si contingente in cazul unor evenimente neasteptate, dar poate fi de asemenea vitala pentru asigurarea investitiilor. Aflati cum sa decideti obiectivele companiei si obiectivele personale, cum sa stabiliti valoarea companiei, viziunile si declaratiile de misiune si cum sa va adaptati planul de afaceri la diferite segmente de public.

4. Alegeti un nume pentru compania dumneavoastra

Toata lumea stie importanta alegerii denumirii corecte a companiei. Un nume de companie eficient si memorabil poate face diferenta dintre esec si succes si ar trebui sa reflecte tipul de afacere pe care doriti sa o desfasurati.

Treceti orice nume propus prin filtrul a patru reguli de aur pentru a vedea daca se preteaza. Una dintre greselile de evitat cu orice pret este crearea de confuzie cu concurentii, ceea ce poate duce la vanzari pierdute si la actiuni in justitie. Evitati greselile obisnuite de branding, invatand din cateva povesti de avertizare si invatati ce sa faceti in cazul in care numele ales nu este disponibil.

5. Creati-va un logo

O emblema este adesea primul lucru pe care il vad clientii potentiali si, prin urmare, este esential pentru a face impresia potrivita. Pentru cei care sunt la infiintarea primei companii, optiunile disponibile pot parea descurajante, dar pot fi impartite in cinci optiuni principale – studiati-le pe toate si decideti care este cea mai buna pentru afacerea dumneavoastra si bugetul disponibil.

6. Inregistrati un nume de domeniu si construiti un site Web

Dupa ce incepeti afacerea, clientii vor dori sa afle mai multe despre dumneavoastra pe web, deci asigurati-va ca din timp si inregistrati un nume de domeniu. Construiti-va site-ul cu ajutorul unui designer de site-uri bine recunoscute si aflati cateva sfaturi de baza pentru promovare online.

7. Configurati un cont bancar de afaceri

Aveti nevoie de un cont bancar de afaceri daca infiintati o firma, deoarece este o entitate juridica separata fata de dumneavoastra.