Sfaturi pentru o viata mai lunga a aparatelor electrocasnice

Sfaturi pentru cuptor

Cuptorul dvs. este un aparat apreciat, deoarece unele dintre cele mai bune retete ale lumii prind viata acolo! Nu ar fi groaznic daca s-ar strica de Paste? Desigur, nimeni nu poate prezice cand sau daca, cuptorul dvs. va esua. Cele cateva sfaturi din acest articol ar putea opri inevitabilul – cel putin deocamdata.

Exista o vorba veche in activitatea de reparatii a aparatelor electrocasnice, si suna asa: „un aparat curat este un aparat fericit!” Poate suna ca o prostie, dar merita sa ne amintim pentru ca este adevarat. Un cuptor curat functioneaza intotdeauna mai bine atunci cand este curat. Nu inseamna ca trebuie sa efectuati o curatare automata pe cuptorul dvs. astazi. De fapt, va sugeram sa asteptati pana dupa sarbatori.

Cuptorul dvs. ajunge pana la temperaturi foarte ridicate in timpul unei auto-curatari, in zona de 700 pana la 900 de grade. Daca ventilatia din jurul cuptorului dvs. nu este suficienta si nu poate disipa caldura suplimentara, componentele interne cu temperaturi ridicate proiectate pentru a proteja impotriva unei conditii de supraincalzire ar putea da gres.

Daca siguranta termica sau termostatul se defecteaza, cuptorul nu se mai incalzeste. Trebuie sa angajati un profesionist in reparatii de aparate electrocasnice pentru a remedia aceasta problema. Pentru a impiedica acest scenariu sa se intample vreodata, puteti sa va curatati cuptorul in mod traditional. Masinile de curatat cuptorul concepute pentru a lucra la rece functioneaza bine, dar pot necesita ceva mai multa munca.

Un ultim sfat pentru intretinerea cuptorului este ca niciodata sa nu folositi folie de aluminiu in interiorul cuptorului pentru a preveni scurgerile de alimente. Folia se topeste in cuptor si provoaca daune care nu pot fi reparate. Folositi alte produse concepute in acest scop.

Sfaturi pentru spalatorul de vase

Acest mic gadget la indemana ne face viata mai usoara, scapandu-ne de temutele indatoriri de spalare a vaselor. Dar, stiati ca puteti sabota masina de spalat vase si puteti sa o fortati sa va faca sa va intoarceti din nou la spalarea manuala a vaselor?

Banuiesc ca depinde pe cine intrebati, dar majoritatea oamenilor spun ca ar trebui sa va clatiti vasele inainte de a le introduce in masina de spalat vase. Unii spun, de asemenea, ca detergentul de spalat vase contine enzime care curata atunci cand intra in contact cu alimentele. Desi acest lucru este adevarat, cum ar putea cineva sa stie cata mancare trebuie sa lase pe vase pentru a crea cel mai bun mediu de lucru pentru detergentul de vase?

Acestea fiind spuse, va sugeram sa clatiti toate vasele inainte de a le introduce in masina de spalat vase. Ideea este sa eliminati mancarea suplimentara care, evident, nu va ajunge la scurgerea masinii de spalat vase. Daca vasele nu se clatesc niciodata, toata mancarea ramasa pe acestea isi va gasi drumul catre scurgere, dar unele mancari vor ramane fie in furtunul de scurgere, fie in bazin.

Pe masura ce alimentele se acumuleaza, masina de spalat vase incepe sa miroasa, iar performanta sa se va inrautati in timp, deoarece este fortata sa foloseasca apa amestecata cu mancarea acumulata care nu are unde sa mearga. Intr-o zi, masina de spalat vase nu se va mai putea goli cauza acumularii si va va strica planurile pentru vesela curata! Daca clatiti usor vasele, dati masinii de spalat vase un mediu mai curat pentru a-si indeplini activitatea, si pentru mai mult timp.

Speram ca aceste sfaturi sa va ajute sa mentineti aparatele electrocasnice intr-o forma cat mai buna, pentru o perioada cat mai lunga. Oricat ar ajuta masurile preventive, uneori veti avea nevoie de ajutorul unui specialist in reparatii de aparate electrocasnice.