Cum se alege masina inchiriata pentru un drum mai lung

Sa alegeti cea mai buna companie de rent a car din oras va poate face excursia mai sigura, mai confortabila si mai placuta ori de cate ori aveti nevoie sa inchiriati o masina. De prea multe ori, oamenii aleg cea mai ieftina masina pe care firma o are de oferit, incercand sa faca o mica economie. Desi aceasta este o idee buna in tentativa de a mai salva cativa lei pentru excursie, mai sunt si alte aspecte de considerat care va pot ajuta sa economisiti.

Facilitati

Masinile de inchiriat sunt disponibile intr-o gama atat de variata incat clientii uita sa mai intrebe de dispozitive de siguranta, consum la suta de kilometri, comportament pe timp de ploaie sau alte aspecte ale automobilului. Daca alegeti o masina mica din clasa compact pentru ca este cea mai ieftina masina din lot a firmei de rent a car, si aveti de facut un drum lung, ati putea descoperi ca va fi nevoie de mai mult opriri pe drum pentru a va relaxa gatul, spatele si picioarele obosite. Mai multe opriri pot insemna mai multe cumparaturi la magazinele din drum sau la benzinarii. Aceste opriri duc la costuri extra pe care nu le aveati planificate pentru excursie.

Confort

Ca sa va asigurati ca nu inchiriati o masina unde lipseste spatiul pentru picioare si confortul necesar unui drum lung, cereti masina pentru un test drive. Multe firme de inchiriat masini sunt dispuse sa va lase sa testati masina cativa kilometri, pentru a vedea daca puteti conduce confortabil si daca aveti suficient suport lombar si pentru gat. Acestea nu sunt o cheltuiala inutila, ci sunt aspecte importante care va pot ajuta sa salvati bani care altminteri s-ar duce pe vizite la doctor.

Relaxare

Alt aspect care trebuie luat in considerare cand alegeti o masina de inchiriat este sa verificati daca aveti optiuni pentru relaxare, dispozitiv Bluetooth si alte asemenea instrumente folositoare. Daca calatoriti cu familia si aveti copii, o masina dotata cu DVD player si casti audio poate face calatoria mai placuta si distractiva pentru pasageri. Copiii vor putea sa urmareasca un film cu castile pe urechi, iar dumneavoastra veti conduce mai relaxat, fiind scutit de stresul galagiei si al intrebarilor constante care au loc de obicei in timpul unei astfel de calatorii. Sper ca aceste randuri va vor fi de folos data viitoare cand trebuie sa alegeti o firma de rent a car.