4 Situatii cand e posibil sa aveti nevoie de un TV nou

1. Televizorului dumneavoastra ii ia o vesnicie sa porneasca

Mai intai, verificati bateriile telecomenzii. Apoi, mergeti la TV si apasati lung, dur si suparat butonul de pornire al televizorului! Butonul de pornire clipeste si, in cele din urma, nu se intampla nimic!

Se pare ca televizorului ii ia mai mult pentru a prinde viata cu fiecare zi care trece. Ba mai mult, ecranul scoate zgomote ca de pocnituri, de parca i-ar fi greu sa se aprinda. De cele mai multe ori, un ecran TV care nu raspunde este cauzat de un condensator sau un sistem de alimentare defect – care este dificil de rezolvat si costisitor de reparat.

Daca televizorului dumneavoastra ii ia foarte mult timp sa se aprinda, este posibil sa fie anuntata moartea sa iminenta, ceea ce inseamna ca este mai bine sa investiti intr-un inlocuitor decat sa pierdeti banii pe o solutie pe termen scurt oferita de un service de reparatii televizoare sector 3.

2. Aveti un filtru intunecat pe ecran

Exista o umbra fantomatica care persista pe ecranul televizorului, indiferent pe ce canal sunteti sau daca este pornit sau oprit? Este posibil sa va confruntati cu „burn-in”.

Burn-in-ul, cunoscut si sub numele de imagine fantoma, este un contur slab care produce daune permanente televizorului. Aceasta deteriorare apare de obicei atunci cand aceeasi imagine este afisata pentru perioade lungi de timp. De exemplu, daca va uitati intotdeauna la acelasi canal de stiri – forma logo-ului lor ar putea ramane imprimata intr-un colt al ecranului.

Burn-in-ul nu poate fi reparat si multi producatori il exclud din garantii. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui sa schimbati canalele in mod regulat, sa nu lasati televizorul pornit prea mult si sa activati oprirea automata din setari.

Nicio solutie pe cont propriu sau profesionala nu poate elimina o imagine fantoma odata ce se formeaza. Daca exista o umbra obsedanta pe ecran, cea mai buna alegere este sa il dati afara din casa dumneavoastra si sa inlocuiti televizorul respectiv cu unul nou, fara fantome.

3. Ecranul televizorului dumneavoastra este crapat

A fost un accident. Jocul a devenit foarte interesant, iar telecomanda s-a intamplat sa loveasca televizorul. Lucrurile tocmai au scapat de sub control si, cumva, ecranul televizorului dumneavoastra s-a spart. Hopa!

O fisura pe televizor este o problema din motive evidente: va intrerupe experienta de vizionare si reprezinta deteriorarea hardware-ului. Cu toate acestea, exista mai multe motive evidente si mai ingrijoratoare pentru a inlocui un televizor spart, avertizeaza site-ul www.reparatii-televizoare.net:

  • Sticla sparta prezinta un pericol de taiere care va continua sa se mareasca in timp, limitand in continuare vizibilitatea televizorului.
  • In unele cazuri, cristalele de pe un ecran LCD se pot raspandi – prezentand un risc de sanatate pentru cei care intra in contact cu ecranul.
  • La televizoarele LCD, vaporii de mercur pot patrunde printr-un ecran fisurat, provocand reactii alergice si alte pericole pentru sanatate.

De cele mai multe ori, un ecran TV crapat nu poate fi remediat. Mai mult, riscurile de sanatate ale pastrarii unui televizor defect depasesc cu mult avantajele de a putea viziona filme printr-un ecran spart.

4. Vreti un televizor nou

Daca va intrebati „Ar trebui sa cumpar un televizor nou?” Raspunsul este probabil, da. Daca televizorul dumneavoastra actual nu are functiile de care aveti nevoie sau daca aveti probleme cu televizorul prea scumpe pentru a fi reparate – este timpul sa va luati la revedere de la vechiul televizor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *