Celule stem

Pe scurt despre celule stem

Din cele mai vechi timpuri, medicina, in oricare stare s-ar fi aflat, incipienta, primitiva sau in plina dezvoltare, a avut ca scop, vindecarea ranilor, afectiunilor si bolilor corpului uman. In mileniul 3, secolul XXI, anul 2011, cercetatorii din medicina, au reusit sa ajunga la apogeul descoperirilor.

Una din posibilele mari descoperiri din ultimul deceniu si de ce nu, mileniu, ar fi posibilitatea folosirii celulelor stem in vindecarea afectiunilor grave ca diabet, Parkinson sau cancer si cel mai important, regenerarea organelor si tesuturilor corpului uman. Daca cercetatorii vor reusi sa faca ce si-au propus cu aceste celule stem, vom avea o speranta de viata mult mai ridicata, avand in vedere ca se moare mai mult din cauza uneia din aceste boli, decat din moarte de batranete de exemplu.

Pentru o recoltare de celule stem, este nevoie de acordul mamei in momentul in care aceasta naste. Este important sa inteleaga ca nu are nimic de pierdut ci daca medicina va evolua cum se preconizeaza, o sa fie in veci recunoscatoare zilei in care a auzit ca celulele stem ii pot salva viata copilului, in momentul in care va suferi din una din aceste afectiuni, boli.

Aceste celule se pastreaza pe o perioada foarte indelungata la o banca celule stem unde vor fi intotdeauna in siguranta.