Cum se scrie un articol pentru blogul tau?

Daca ai un blog cu care vrei sa atragi vizitatori / trafic / cititori, fie ca vrei sau nu sa scoti bani din el, sunt cateva reguli de care e recomandat sa tii cont inainte de a scrie orice articole. Care sunt acestea?

Pasul 1: Pentru cine scrii?

Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa scrii pentru toata lumea. A scrie un articol de succes nu inseamna sa multumesti pe toata lumea, asta e imposibil. Fii cel mai bun din categoria din care vrei sa faci parte.

Pasul 2: Care este scopul acestui articol?

Nu poti sa scrii articole de dragul de a scrie. Trebuie sa existe un scop final, indiferent ca e vorba de crearea unei relatii cu cititorii tai, ca le recomanzi un produs sau serviciu, ca ii determini sa participe la un eveniment, etc.

Pasul 3: Cat de mult te misca ideea materialului pecare vrei sa il scrii?

Daca tu nu gasesti interesant materialul pe care vrei sa il scrii, cu siguranta ca nici cititorii. Cand ai o idee despre un articol trebuie sa “arzi” in interior de fericire ca vei dezvalui cititorilor un secret care le va face munca mai usoara, vor obtine mai multe rezultate, vor fi mai fericiti sau chiar le vei schimba viata.

Pasul 4: Care este schema articolului?

Inainte de a incepe sa scrii articolul, fa-ti o schema pe hartie. Care sunt ideile pe care vrei sa le introduci in articol, in ce ordine, etc.

Pasul 5: Ce titlu pot gasi pentru a atrage atentia?

Este evident ca trebuie sa acorzi o atentie deosebita titlului din moment ce el va fi elementul principal care va determina numarul de cititori care iti vor citi articolul.

Pasul 6: Cat de mult implici cititorul in material?

Acest pas are legatura cu pasul 1. Daca scrii articolul intr-o maniera personala, ca si cum ai comunica direct cu cititorul, vei reusi sa il implici in ceea ce iti propui.

Mai multe sfaturi despre scrierea unui articol gasiti si in urmatorul articol: https://www.academiademarketing.ro/cum-sa-scrii-un-articol-impresionant-in-doar-5-pasi-simpli.html .