Diferitele tipuri de folie auto Timisoara

Fie aplicata pe geamurile unui automobil sau alt vehicul, pe o casa sau intr-un birou, o folie auto Timisoara este modalitatea ieftina, atractiva si convenabila pentru a imbunatati calitatea spatiului interior. Folia pentru geamuri ajuta la pastrarea intimitatii, permitand, in acelasi timp, patrunderea unei cantitati satisfacatoare de lumina si vizibilitate. Ea ajuta la tinerea caldurii afara in timpul verii si la tinerea ei inauntru in timpul iernii, astfel micsorand consumul de caldura si aer conditionat. Pe langa blocarea razelor de soare, unele folii auto pot bloca razele ultraviolete periculoase.

Totusi, nu toate tipurile de folie auto Timisoara sunt eficace in indeplinirea acestor scopuri. Asa ca se merita efortul de a considera tipurile diferite de folie. Exista 4 tipuri principale, diferite in functie de calitate, materiale, eficacitate si cost.

folie auto timisoara

Tipuri de folie auto Timisoara

Folia vopsita: este cel mai economic tip de folie auto – cea mai ieftina si cea mai putin functionala in comparatie cu restul tipurilor – blocheaza razele de lumina prin aditia de vopsea pe film; vopseaua este plasata pe un strat in apropierea adezivului si apoi montata pe geam. Caldura solara este absorbita de vopsea in film, astfel prevenind patrunderea unei cantitati de caldura prin geam. Totusi, folia auto vopsita este folosita in primul rand pentru aspect. De la exterior, acesta folie arata neteda si opaca, oferind intimitate, in timp ce din interior permite vizibilitate. Folosite pe geamurile unui automobil, vor arata negre.

Folia metalizata: la fel ca folia vopsita, tine in exterior caldura, reflectand-o; in cazul foliei metalizate, acest proces este realizat de catre particule metalice foarte mici – nu se vad cu ochiul liber – incorporate in film. Continutul metalic al foliei intareste si geamul pe care este aplicata. Folia metalizata creaza un aspect lucios de la exterior. Ea este mai rezistenta la zgarieturi decat cea vopsita. Cand este folosita pe automobile, exista un dezavantaj: continutul metalic are tendinta de a interfera cu transimisia telefoanelor mobile si a GPS-ului, cat si a receptiei radio, cum este specificat in acest website.

Folie de geamuri pe baza de carbon: Folia de carbon nu contine metal, deci problema cu transmisia radio si a telefoanelor mobile nu se prezinta in momentul in care este utilizata. O folie auto Timisoara de carbon este intunecata si mata, deci ofera o optiune de bun gust pentru geamurile dumneavoastra. Continutul de carbon din folie blocheaza aproximativ 40% din razele infrarosii (cele care produc caldura) ce intra prin geamuri. Folia de carbon este aproximativ la fel de buna la blocarea caldurii ca si celelalte tipuri de folie. Utilizarea ei va racori spatiul interior si va ajuta la prevenirea pierderii culorii tapiteriei. Astfel, aerul conditionat nu va trebui sa functioneze la putere la fel de mare pentru a raci masina in timpul verii, si nici sistemul de incalzire nu va fi impactat lafel de puternic in timpul iernii.

tipuri folie auto

Folia ceramica: este folia de cea mai inalta calitate si cea mai scumpa. Nu contine vopsea, metal sau carbon, doar un fel de particule de ceramica care nu sunt conducatoare sau metalice. Folia ceramica a aparut pe piata abia de curand, dar deja s-a demonstrat a fi cea mai valoroasa in termeni de performanta si siguranta. Aceasta folie auto Timisoara reduce intre 45-50% din caldura solara ce intra prin geam sub forma de lumina infrarosie, permitand in acelasi timp functionarea la eficienta maxima a radioului, telefoanelor mobile, sistemelor GPS si a tuturor dispozitivelor care sunt operate din interiorul spatiului protejat.