Purificatoarele de apa domestice – Merita cu adevarat sa investim bani in ele ?

Un purificator de apa domestic este necesar pentru a mentine starea buna de sanatate in ziua de azi, datorita cantitatii mari de contaminanti din sistemele noastre de apa. Din pacate, fara stirea populatiei, autoritatile publice permit, de fapt, prezenta mai multor substante nocive in alimentarea cu apa, apa ce nu ar trebui bauta in nici un caz .

Cantitatea de produse chimice din sistemele noastre de apa incepe sa devina din ce in ce mai cunoscuta in randul publicului larg. EPA (Agentia de Protectie a Mediului) permite de fapt  nenumarate substante chimice si contaminanti in sistemul nostru de apa si acest lucru nu este reglementat.

Daca aveti o problema gastrointestinala, e posibil sa nu fie de la ceea ce ati mancat noaptea trecuta, dar in schimb poate fi de la apa ce ati baut-o. O boala purtata de apa poate fi netratabila, persistenta si chiar fatala. In ziua de azi, oamenii isi doresc o apa mai buna la gust și bine mirositoare si sunt dispusi sa plateasca pentru ea.

Multe dintre substantele chimice din alimentarea d-voastra cu apa actuala sunt in conexiune directa cu apatitia cancerului in multe persoane. In ciuda pericolelor evidente pentru sanatate in a bea apa de la robinet, APE nu are reglementari pentru aceste substante chimice si nu intentioneaza in viitorul apropiat sa stabileasca reguli de prevenire a infiltrarii acestora in alimentarea cu apa.

In realitate, cele mai multe purificatoare de apa domestice functiona prin reducerea si eliminarea substantelor chimice din alimentarea d-voastra cu apa. Problema este ca multi oameni sunt convinsi sa achizitioneze un sistem intreg pentru casa de care ei chiar nu au nevoie.

Pentru a economisi bani, puteti opta pentru un sistem domestic purificator de apa de auto- instalare. Aveti grija, totusi; verificati in mod constant si regulat filtrele, sau destul de curand isi vor pierde eficacitatea in eliminarea substantelor chimice nocive. Verificati cu fabricantul pentru a vedea cat de des trebuie sa fie inlocuite filtrele; aceasta perioada de timp este diferita pentru fiecare companie in parte.

Nu uitati, chiar daca va simtiti bine si nu observati nici un simptom notabil de la bautul apei, aceasta nu inseamna ca nu permiteti substante chimice nocive in corpul d-voastra. Uneori, efectele nu apar decat dupa ani de baut apa de la robinet.

Daca sunteti in cautarea unui purificator de apa domestic pentru a va proteja sanatatea, cele mai bune optiuni sunt: sistemele ultraviolete (UV), rezervoare de filtrare și filtrele montate la robinet, sistemele de osmoza inversa (RO), sistemele pentru intreaga casa (sau sisteme de loc de intrare) si sistemele de distilare.

Distilarea, ozmonizarea, si lumina UV sunt singurele metode dovedite pentru a va proteja impotriva micro-organismelor si agentilor patogeni din apa de baut. Sistemele de filtrare si  de osmoza inversa nu sunt suficiente pentru a asigura siguranta apei potabile. Orice ati alege, asigurati-va ca achizitionati un purificator domestic de apa pentru a va proteja sanatatea de substantele chimice nocive din apă. El va poate chiar salva viata.