Incalzire casa

Cum se poate preveni inghetul conductelor?

Prin luarea de masuri preventive inainte de a ajunge vremea rece, puteti preveni conductele de inghet si pagubele costisitoare care le aduce acest lucru. In perioada rece, se izoleaza tevile de interior cu banda de incalzire controlata termostatic. La vreme de iarna frigul poate provoca inghetul conductelor de instalatii sanitare si, eventual, sa explodeze, provocand inundatii si daune costisitoare pentru casa ta. Luarea de masuri preventive inainte de a veni iarna poate reduce si elimina riscul de spargere a tevilor prin inghet. Unele tevi sunt mai predispuse la congelare decat altele, din cauza pozitiei lor in casa. Tevile cele mai expuse riscului de congelare sunt:

  • tevi expuse in zone neincalzite ale casei;
  • tevi amplasate pe peretii exteriori;
  • orice instalatii sanitare aflate pe exteriorul casei.

Masuri preventive pentru exterior

Ca parte a intretinerii regulate de sezon, furtunurile pentru gradina trebuie sa fie deconectate, apa drenata si depozitate inainte de primul inghet. Tevile expuse din subsol sunt rareori in pericol de inghet, deoarece acestea sunt intr-o portiune incalzita a casei. Dar, tevile dintr-o zona neincalzita, cum ar fi un pod, spatiu de accesare, garaj sau subsol sunt expuse riscului de congelare. De multe ori, izolarea conductelor de spuma ieftina este suficienta pentru un climat moderat rece. Pentru climatele severe, optati pentru infasurarea tevilor-problema cu banda de incalzire controlata  termostatic, care va porni automat la anumite temperaturi minime. Incalzire casa

Tevile din pereti

In cazul in care tevile se gasesc in peretii exteriori si au inghetat in trecut (martori: semne de scurgere de apa, daune, mucegai, igrasie si acumularea umiditatii), este, probabil, din cauza izolatiei inadecvate sau instalatia necorespunzatoare. In ultima instanta, se redirectioneaza teava aflata in pereti. In functie de cat de departe trebuie sa fie mutata conducta, aceasta masura preventiva are costuri de obicei mai ridicate.

Plecati in zone mai calde peste iarna?

Pentru oamenii care parasesc casele lor pentru o perioada mai lunga de timp, in timpul iernii, trebuie luate masuri de prevenire suplimentare pentru a proteja in mod adecvat conductele de inghet.
Inchideti principala sursa de apa si de scurgere a sistemului si deschideti toate robinetele si lavajul de la toalete. In situatii extreme, se recomanda ca un instalator sa inspecteze sistemul, sa scurga boilerul de apa calda si, probabil, sa inlocuiasca apa cu antigel netoxic.