Motoare mici

Ce este combustibilul etanol si de ce este rau pentru motoarele mici

Combustibilul etanol, un aditiv de benzina, este peste tot! In zilele noastre, benzina care exista la pompa de la aproape fiecare statie PECO contine un amestec de benzina si etanol. Procentul de etanol in amestec este indicat de numarul E. De exemplu, E10 înseamna ca amestecul de benzina contine 90% gaz si etanol 10%. In automobile, etanolul nu va face mult rau motorului masinii tale. Cu toate acestea, atunci când utilizati benzina cu amestec de etanol în echipamente de putere în aer liber, exista riscul de deteriorare a motorului si de a suporta reparatii costisitoare.

Care sunt efectele etanolului?

Combustibilii E10 sunt aprobati pentru utilizarea in masinile de tuns iarba si echipamente de putere în aer liber. Benzine cu concentratii mai mari de etanol nu exista. Consultati întotdeauna manualul proprietarului dumneavoastra pentru a folosi combustibilul corect. In timp ce combustibilii E10 sunt aprobati pentru utilizarea echipamentelor cu motor mic, nu sunt recomandati, in special în produsele portabile. Benzina cu etanol se separa în timp ce sunt stocate în rezervorul de gaz. Uleiul pentru motoarele în doi timpi ramane legat de benzina, dar nu si la etanol. Astfel, etanolul si apa, ca o parte din amestec, nu contin niciun ulei de ungere a motorului. Acest lucru duce la o lubrifiere slaba, la probleme de performanta, si reparatii costisitoare de-a lungul timpului. Motoare mici

Etanolul va începe sa absoarba apa in timp, ceea ce duce la o performanta slaba a motorului. Benzina E10 absoarbe pâna la 50 de ori mai multa apa decat benzina standard. Se recomanda inlocuirea benzinei în rezervorul de carburant la fiecare 2-3 saptamani, pentru a evita problemele motorului de la apa si alcool. Etanolul este, de asemenea, un solvent excelent. Pur si simplu, va dizolva garniturile din plastic, cauciuc, fibra de sticla si multe altele, lucru care poate provoca probleme serioase motoarelor mici.

Care sunt solutiile la problema etanolului?

  • Cumpararea de benzina fara etanol. Pastrati-va întotdeauna în stare proaspata combustibilul! Niciodata nu cumpara si stoca benzina pentru mai mult de 30 de zile!
  • Utilizarea premix-ului combustibil fara etanol pentru echipamentul de putere. Puteti gasi cea mai buna optiune de combustibil pre-amestecat pentru echipamentele usoare, manualizate, portabile: drujbe, aparate de suflat, de stropit etc.