Cum sa cumparati cea mai buna masina de spalat pentru caminul dumneavoastra

Credeti ca aveti toate informatiile necesare pentru a cumpara o masina de spalat. Parte din acele informatii se bazeaza pe propria dumneavoastra experienta, sa spunem, de utilizare a unei masini de spalat marca LG sau Samsung. Multi din prietenii, colegii sau chiar mecanicul la care apelati in general pentru reparatii si-au exprimat parerea cu privire la cea mai buna marca de masini de spalat din tara. Unii poate v-au oferit chiar si o lista estimativa de preturi. Inarmat si pregatit, va indreptati spre magazin considerand ca aceasta ar trebui sa fie o sarcina usoara, insa, in scurt timp, sunteti naucit de toate optiunile disponibile! Va intrebati din nou:

 • Care este cea mai buna masina de spalat?
 • Care marca are cea mai buna masina de spalat haine complet automata?
 • Ar trebui sa cumpar masina de spalat haine de pe Internet?
 • Care masina de spalat foloseste cea mai mica cantitate de apa?

Site-ul web https://www.reparatii-masinidespalat.net va recomanda sa faceti o cercetare amanuntita de unul singur inainte de a lua o decizie. Iata 5 intrebari importante care va vor ajuta sa luati decizia corecta atunci cand doriti sa cumparati o masina de spala.

1. Ce tip de masina de spalat va doriti?

In primul rand, decideti care din urmatoarele tipuri de masina de spalat este adecvat pentru nevoile dumeavoastra:

 • Semi-automata
 • Complet automata
 • Complet automata: majoritatea oamenilor prefera o masina complet automata, pentru ca nu este nevoie sa o verifice in timpul ciclului de spalare. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa alimentati compartimentul pentru detergent, sa porniti masina si ati terminat. Trebuie doar sa scoateti hainele si sa le puneti la uscat.

Masinile de spalat complet automate se impart in doua categorii:

 • Masini cu incarcare frontala
 • Masini cu incarcare superioara
 • Semi-automata: O masina de spalat semi-automata, pe de alta parte, are doua cuve iar hainele trebuie sa fie transferate manual din cuva de spalare in cuva de stoarcere / uscare. Poate parea obositor, insa economiile la pretul de achizitie, consumul de electricitate si cel de apa sunt semnificative.

Puteti foarte usor compara masinile de spalat, si gasiti-o pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

2. Care sunt caracteristicile necesare celei mai bune masini de spalat?

Printre cele mai importante caracteristici are masinii de spalat sunt setarile de spalare. Cateva din cele mai importante pe care trebuie sa le aiba masina dumneavoastra de spalat sunt:

 • Ciclurile de spalare: Majoritatea masinilor de spalat de ultima generatie au si un ciclu de spalare bland / delicat pentru lenjerie intimta sau materiale delicate. Exista de asemenea cicluri de spalare pre-programate pentru tesaturi grele precum denim., etc.
 • Ciclurile de stoarcere: La masinile de spalat, un ciclu de stoarcere se masoara in rotatii pe minut (rpm). Cu cat rpm este mai mare, cu atat mai eficient va stoarce hainele dumneavoastra. La anumite modele, puteti seta acest numar manual, in timp ce in alte cazuri masina va alege ciclul de stoarcere potrivit.
 • Modele logice: Tehnologia a avansat atat de mult, incat masinile de spalat actuale sunt inteligente. In functie de greutatea hainelor, stiu cata apa sau cat detergent sa foloseasca, si cat timp sa aloce ciclului de spalare. Acest lucru va va scuti de timpul necesar pentru stabilirea setarilor aferente fiecarei ture de haine.
 • Pre-inmuiere: Anumite masini de spalat va permit sa inmuiat hainele pentru o anumita durata de timp, inainte ca ciclul de spalare sa inceapa. Puteti folosi acest program pentru hainele foarte murdare.
 • Controlul temperaturii: Cateva modele actuale, in special cele cu incarcare superioara, vin cu posibilitatea de control a temperaturii. Acest lucru va permite sa spalati hainele in apa calda sau fierbinte, in functie de nevoile dumneavoastra. Acest lucru poate ajuta la omorarea bacteriilor si la curatarea in profunzime a hainelor, insa trebuie folosita doar atunci cand este nevoie, deoarece consumul de energie electrica este foarte mare atunci cand apa trebuie incalzita in masina de spalat.

3. Care este capacitatea si materialul cuvei de spalare?

 • Capacitatea: Daca doriti sa spalati o cantitate mica de haine in fiecare zi, este de preferat sa investiti intr-o masina de spalat cu o cuva relativ mica. Cu toate acestea, daca spalati multe haine, trebuie sa gasiti un model care are o cuva de capacitate mare. Trebuie sa fie suficient spatiu pentru ca hainele sa se miste in timpul ciclului de spalare. Daca intentionati sa spalati draperii, cuverturi, etc. in masina de spalat, aveti nevoie de una cu o cuva de capacitate mare.
 • Materialul: Materialul conteaza si el foarte mult, deoarece joaca un rol important in costul de achizitie si durata de viata a dispozitivului. Emailul portelanat, plasticul ranforsat si otelul inoxidabil sunt cele mai populare materiale folosite. Daca comparati preturile masinilor de spalat in functie de tipul de material folosit pentru cuva, veti descoperi ca cele cu cuva din otel inoxidabil sunt mai costisitoare. Cu toate acestea, sunt rezistente la coroziune si au durabilitate crescuta.

4. Ati citit suficiente recenzii ale masinilor de spalat?

Odata ce ati decis care sunt caracteristicile importante pe care le doriti la masina dumneavoastra de spalat, este mai usor sa luati o decizie. Devreme ce exista atat de multe marci si modele de masini de spalat pe piata, poate fi util sa verificati recenziile consumatorilor pentru a compara modelele. Citirea acestor recenzii va va ajuta sa intelegeti avantajele si dezavantajele diverselor tipuri de masini de spalat, acestea fiind bazate pe experientele personale ale consumatorilor.

Acum ca stiti ce trebuie sa cautati la o masina de spalat, puteti face o alegere cu incredere.