Certificat de performanta energetica

De ce sunt necesare certificatele energetice proprietarilor de imobile?

Probabil ca stiti care e treaba cu certificatele energetice. Ele sunt o cerinta esentiala si importanta pentru fiecare proprietar. Acestia trebuia sa detina astfel de certificate daca sunt interesati sa isi inchirieze sau sa isi vinda casa sau apartamentul.

Certificatele energetice au devenit obligatorii pentru multe categorii de cladiri si spatii. Este foarte important sa evaluam performanta energetica a tuturor cladirilor. Acest certificat mai este cunoscut si ca CE.

Asadar,daca sunteti proprietar si sunteti interesat in a da spre inchiriere casa, atunci trebuie sa va asigurati ca aveti un certificat de performanta energetica. Este posibil sa gasiti unele similaritati intre aceste certificate si cele ce sunt prevazute pe electrocasnicele pentru scopuri domestice.

Aceste tipuri de certificate sunt oferite de obicei pentru a oferi garantie clientilor ca produsele sunt bune si de incredere. De asemenea ofera detalii asupra eficientei energetice a produselor. Exista anumite procente furnizate odata cu certificatele. In acest caz,acele cladiri ce sunt notate cu A sunt eficiente.

Certificat de performanta energetica

Cu ajutorul notei, un chirias poate decide daca doreste sa inchirieze casa sau nu. Asadar trebuie sa fiti foarte atenti cu certificatele de performanta energetica, mai ales daca sunteti proprietar. Acestea vor decide viitorul cladirii dvs. Scara de notare incepe de la A si se termina cu G.

Casele ce sunt eficiente din punct de vedere energetic trebuie sa aibe costuri scazute cu intretinerea. In majoritatea caselor din Romania s-a descoperit ca notele variaza de la D la E. Aceste certificate sunt de obicei furnizate de auditori energetici atestati.
Acesti oameni sunt desemnati sa inmaneze aceste certificate; acestea sunt oferite acelor cladiri ce sunt construite in interes de inchiriere, vanzare, sau alte scopuri comerciale. Deci daca sunteti interesati in unul din aceste scopuri, atunci trebuie sa obtineti certificatele de performanta energetica foarte repede.

Exista reale beneficii pentru casele ce obtin certificate de performanta energetica. In primul rand acele case vor fi la mare cautare, si in al 2lea rand  un certificat energetic va oferi un impuls pretului de chirie pe care il veti primi.

Cand un proprietar inchiriaza casa unui chirias, trebuie sa ii furnizeze chiriasului si certificatul, fara a cere nici o suma de bani in schimbul lui. Certificatele de performanta energetica sunt dreptul fiecarui chirias.

Update 2017

Dupa un start fulminant in 2013 , cand a fost introdusa prin lege obligativitatea certificatelor energetice, iata ca piata de profil s-a asezat pe matca ei: au aparut mai multi furnizori (auditorii energetici), iar preturile au scazut si ele, ajungand la un nivel mai digerabil pentru consumatori. Daca in 2013, un certificat energetic pentru un apartament costa chiar si cateva cateva sute bune de lei, acum acesta se poate obtine la preturi intre 100 si 200 de lei – bineinteles, puteti suna la mai multe firme pentru a obtine cel mai bun pret. In fond, e vorba de acelasi document, nu poate fi vorba de diferente de calitate sau alti parametrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *