Cum sa alegi o casa de bani

O casa de bani este o necesitate pentru orice afacere de retail ce face numeroase tranzactii zilnice. In functie de nevoile afacerii, modelul de casa de bani poate varia, de la registru cu caracteristici limitate pana la registre cu sisteme  de plata cu cardul si alte specificatii extra.

casa de bani

Daca esti pe punctul de a cumpara o casa de bani pentru afacerea ta, insa inca nu stii ce fel de registru ar fi potrivit pentru tine, iata cateva lucruri de luat in considerare inainte de a face o achizitie, astfel incat sa poti gasi modelul ideal pentru tine.

1. Gandeste-te la marimea si nevoile afacerii tale

Primul lucru care trebuie luat in considerare este cat de mare este afacerea ta in prezent si care este cresterea proiectata pentru urmatori cativa ani. Poate ca ai mii de articole in inventar, impartite pe mai multe departamente. Sau poate ai o afacere foarte mica, cu doar cateva zeci de articole de inventar si o zona comerciala mica. Este important sa intelegi care viziunea ta pentru afacere, in prezent si in viitor pentru a putea decide care sunt specificatiile sistemului de care ai nevoie.

In cazul in care afacerea ta este relativ mare, cu numeroase produse, cel mai bine este sa achizitionezi o casa de bani ce are integrat si un sistem de plata cu cardul si scanarea codului de bare ale produsului.

2. Ia in considerare caracteristicile de securitate

Pastrarea in siguranta a banilor, cecurilor si a informatiilor de plata electronica este intotdeauna un motiv de ingrijorare. De aceea, este important sa verifici caracteristile de siguranta ale registrului pe care te gandesti sa il achizitionezi. Un sertar cu sistem de blocare asigura ca persoanele neautorizate nu pot avea acces la numerar si cecuri. De asemenea ai putea sa te gandesti si la instalarea unei cutii de siguranta in care poti pune sumele foarte mari de bani. O alta caracteristica care ar putea fi de folos este instalarea unui sistem de accesare al casei de bani pe baza de parola.

3. Profita de posibilitatea de a urmari evolutia inventarului

Daca afacerea ta are doar un numar limitat de produse, atunci un registru de baza ar trebui sa fie suficient. In cazul in care ai cantitati mari  si variate de produse, poti avea mult de castigat de pe urma folosirii unui sistem ce are inclusa si o caracteristica de urmarire a inventarului. Acesta va monitoriza in mod automat tranzactiile zilnice, iar in acest mod vei fi intotdeauna la curent cu numarul exact de produse pe care le ai la dispozitie. Este mult mai eficient decat un inventor facut de mana.

seif magazin

4. Modul de imprimare

Un alt lucru de luat in considerare este daca preferi sa folosesti un registru cu sistem de imprimare termica sau cu cartuse de cerneala. Cheltuiala initiala a unei imprimante termice este mai mare, insa pe termen lung aceasta se va dovedi a fi mai economica.

Deoarece acestea folosesc caldura pentru a imprima chitantele, nu va trebui sa cumperi in continuu noi cartuse de cerneala. O imprimanta cu cartuse este mai ieftina initial, iar textul de pe chitante este mai clar, insa cerneala poate fi destul de scumpa pe termen lung.

5. Decide daca vrei sa cumperi de la un distribuitor sau de la un furnizor

Daca vrei un registru simplu, cu caracteristici minime, cel mai bine ar fi sa cumperi de la un distribuitor local. Unii proprietari aleg chiar sa cumpere un registru la mana a doua, la preturi mult mai mici.

Daca esti in cautarea unei case de bani mai performanta, alegerea inteligenta este sa cumperi de la un furnizor. Acesta ar trebui sa ofere mai multe pachete si optiuni de tarifare potrivite pentru tine si afacerea ta.