Ce sunt suplimentele, vitaminele, mineralele și amestecurile brevetate?

Suplimentele sunt produse care se iau pe cale orală și conțin un „ingredient dietetic”, precum vitamine, minerale, plante medicinale și plante botanice, aminoacizi, enzime, probiotice, antioxidanți sau alți nutrienți. Disponibile în numeroase forme, inclusiv capsule, jeleuri, tincturi, pulberi și lichide, suplimentele alimentare sunt de obicei comercializate ca o modalitate ușoară și eficientă de a vă spori sănătatea fizică sau mentală. Alte definiții importante pe care trebuie să le înțelegeți atunci când consultați suplimentele includ:

  • Vitamine. Vitaminele sunt substanțe nutritive esențiale de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a funcționa corect și a rămâne sănătos. Multe ajută la reglarea funcțiilor metabolice vitale, inclusiv creșterea, funcția nervilor și digestia.
  • Vitamine liposolubile. Aceste vitamine se dizolvă în grăsimi și pot fi păstrate în corpul dumneavoastră. Acestea includ vitaminele A, D, E și K.
  • Vitamine solubile în apă. Aceste vitamine se dizolvă în apă și nu sunt stocate de organism. Acestea includ vitamina C și vitaminele B.
  • Minerale. Mineralele sunt elemente anorganice esențiale pentru funcții specifice ale corpului, cum ar fi creșterea, sănătatea oaselor și echilibrul fluidelor.
  • Amestecul brevetat. Un amestec brevetat este o combinație unică de ingrediente create de un producător de suplimente. Adesea, este greu să vă dați seama de pe etichetă cât anume din fiecare ingredient conține amestecul.

Pentru majoritatea persoanelor sănătoase, este posibil ca corpul să primească toate vitaminele și mineralele de care au nevoie doar prin dietă. Cu toate acestea, există anumite condiții, medicamente și circumstanțe în care pot fi necesare suplimente pentru a satisface nevoile nutriționale. Totuși, un punct foarte important de reținut atunci când vorbim despre suplimentele alimentare este că acestea sunt concepute pentru a completa — nu a înlocui — nutrienți sau alți compuși din dieta ta, subliniaza cei de la www.farmaciinaturiste.ro. Asta înseamnă că, chiar dacă luați un supliment, este important să consumați o dietă variată și echilibrată, dacă este posibil.

Rezumat

Suplimentele sunt produse care conțin ingrediente precum vitamine, minerale și plante botanice. Sunt luate pe cale orală pentru a menține sau a îmbunătăți un aspect al sănătății.

Nutrienții din alimente vs. suplimentele de vitamine și minerale

Consumul unei varietăți de alimente este cel mai bun mod de a vă satisface nevoile de vitamine și minerale. La urma urmei, diverse alimente conțin cantități variate și combinații de nutrienți. De exemplu, citricele sunt cunoscute pentru că sunt bogate în vitamina C, în timp ce frunzele verzi sunt o sursă excelentă de vitamina K. În plus față de vitamine și minerale, alimentele conțin alți nutrienți esențiali, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase și fibre – toate acestea fiind necesare pentru sănătatea generală și funcționarea optimă a corpului.

Mai mult decât atât, alimentele pe bază de plante, în special, sunt bogate în antioxidanți și fitochimicale, două clase de compuși care sunt legate de beneficiile reducerii inflamațiilor și protecției împotriva bolilor cronice. În schimb, suplimentele nu oferă aceleași beneficii nutriționale. Întrucât sunt menite să completeze — nu să înlocuiască — o dietă sănătoasă, ele oferă în general doar cantități concentrate de nutrienți specifici.

Un studiu observațional pe 30.899 adulți a constatat că aportul adecvat de anumiți nutrienți prin surse de hrană a fost asociat cu un risc redus de deces din cauza bolilor de inimă, precum și cu decesul din orice cauză. Cu toate acestea, consumul acelorași substanțe nutritive sub formă de supliment nu a redus riscul de deces din cauza bolilor de inimă sau a oricărei cauze. Persoanele cu deficiențe de nutrienți sau cele cu risc crescut de aport inadecvat de nutrienți, cum ar fi femeile gravide, pot beneficia de administrarea suplimentelor, așa cum este recomandat de un medic.