Smartphone defect – Reparatie pe cont propriu vs Service GSM

Sa detii propriul smartphone este esential in ziua de azi, nu doar pentru cei care detin afaceri, ci si pentru persoanele casnice sau cei care studiaza. Telefonul tau mobil nu este doar pentru a face poze sau pentru a accesa Internetul, ci si pentru a contacta pe cineva in caz de urgenta. Prin urmare, este foarte benefic pentru o persoana sa aiba propriul telefon mobil mereu cu el/ea. Cu toate acestea, pot fi cazuri in care telefonul sa se strice – oricare ar fi motivul – iar un smartphone defect nu isi poate ajuta posesorul prea mult.

In acest caz, ai un numar de optiuni pe care le poti lua in considerare: sa-ti achizitionezi unul nou, sa incerci sa iti repari singur telefonul sau sa apelezi la un service GSM pentru telefoane mobile. Pentru multi oameni, achizitionarea unui telefon nou este esential cea mai comoda alegere. In orice caz, pretul poate fi mare, sau repararea defectiunii telefonului sa nu ajunga la pretul achizitionarii unuia nou. Si, bineinteles ca exista si factorul sentimental: fie telefonul ti-a fost daruit de o persoana draga, fie te-ai chinuit sa strangi banii pentru achizitionarea lui, asa ca nu il poti arunca asa usor.

In cazul in care telefonul nu este in garantie, unele persoane ar putea fi tentate sa incerce sa il repare singure. Acestea stiu ca exista destul de multe resurse online care pot fi folosite pe post de ghid pentru acest proces, de la bloguri la video-uri online. In orice caz, daca faci parte din acest grup de persoane, inainte sa incerci sa iti repari smartphone-ul trebuie sa stii ca exista cateva avertismente:

  • In primul rand, este de asteptat sa iti pierzi garantia telefonului.
  • In al doilea rand, trebuie sa detii instrumentele necesare pentru reparatie. In cazul in care incerci sa iti repari smartphone-ul cu orice aparat sau instrument pe care il ai la mana, rezultatele nu o sa fie cele asteptate.
  • In al treilea rand, o sa vrei sa achizitionezi si sa inlocuiesti componentele de unul singur, iar multe din componente nu sunt accesibile pentu consumatori. Unele dintre aceste componente pot fi achizitionate doar prin magazine online si trebuie sa iei in considerare preturile, atat pentru produse cat si de livrare.

Inainte de a-ti repara telefonul singur, este important sa te intrebi daca esti pregatit pentru costuri, responsabilitati si riscuri. Cea mai buna alegere este sa ceri ajutorul unui depanator profesional de la un service GSM, deoarece acesta are expertiza si instrumentele necesare pentru a face treaba corect din prima. In orice oras din Romania exista cel putin cateva service-uri GSM care iti pot repara smartphone-ul la un pret rezonabil in cateva zile. Cheia de a-l alege pe cel mai bun este sa petreci timp facand cercetari cu privire la care service-uri GSM ofera serviciile de cea mai buna calitate. Evident, inainte sa iti lasi smarphone-ul la aceste service-uri este o idee buna sa iti faci un back-up la datele esentiale si sa stergi informatiile sau datele private sau sensibile.