Riscurile folosirii unor dozatoare apa

Folosirea unor dozatoare apa este cea mai buna metoda de a avea apa rece disponibila oricand. Desigur, ca orice alt aparat de uz casnic, curatarea si intretinerea unor dozatoare apa este extrem de importanta. Cu o ingrijire corespunzatoare, poti sa prelungesti durata de viata a acestuia si poti fi sigur ca nu iti va cauza nicio problema. Insa, daca nu ai grija de acesta cum trebuie, nu numai ca risti sa deteriorezi dozatorul de apa, dar ai putea chiar sa te ranesti. Vestea buna este ca poti reduce riscul de a te rani intr-un mod foarte simplu.  Tot ce trebuie sa faci este sa fii atent si sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

dozatoare apa

Riscurile folosirii unui dozator de apa

Aceste riscuri pot fi evitate daca iti iei anumite precautii. Pentru a-ti face munca mai usoara, te poti folosi de diferitele caracteristici de siguranta.

Arsurile

Robinetul de apa fierbinte are, la cele mai multe modele, un comutator de siguranta pentru a preveni cauzarea arsurilor, iar majoritatea acestor rani se intampla din cauza folosirii neglijente a apei fierbinti. Unul dintre cele mai proaste lucruri pe care le poti face este sa incerci sa umpli cu apa fierbinte o sticla cu o gura ingusta, in aceasta categorie intrand si biberoanele. Gura ingusta a acestora este foarte usor de ratat si in acest fel poti varsa apa fierbinte pe mainile tale. Cu toate acesta, daca ai la indemana doar o astfel de sticla, pune-o pe tava de scurgere si da drumul la robinet.

Germeni

Robinetele de apa sunt, in mod evident, mereu umede. In plus, acestea sunt atinse in permanenta de utilizatorii dozatoarelor de apa. Acest lucru duce la acumularea de germeni pe robinete, germeni care pot ajunge in apa pe care o bei. Singura metoda pentru a evita contaminarea apei este sa tii dozatorul de apa curat. In functie de unde este localizat acesta, trebui sa il cureti zilnic sau saptamanal. Daca dozatorul se afla intr-un birou, atunci trebuie curatat zilnic datorita numarului mare de oameni care il folosesc. Insa, daca este pentru uz casnic, poti sa il cureti saptamanal.

Rani cauzate de alunecari

Unele dintre cele mai serioase rani pe care le poti suferi sunt cauzate de alunecari si caderi. Acestea se intampla datorita acumularii de apa pe langa dozator, cauzata de scurgeri interne sau ale robinetului. In orice caz, problema trebuie rezolvata cat mai repede. Un alt motiv pentru care se acumuleaza apa este umplerea tavei de scurgere. Tava este usor de indepartat pentru a fi golita, insa cei mai multi dintre cei care folosesc dozatoare apa nu fac acest lucru, mai ales intr-un birou. Ca urmare a acestui lucru, apa din tava se prelinge pe dispozitiv si formeaza o balta de apa care duce la alunecari si caderi.

Precautii electrice

Cand instalezi un dozator de apa trebuie sa iei in considerare foarte multe lucruri. Daca acesta foloseste apa curenta, atunci sursa acesteia trebuie sa fie ca mai departe de priza. In cazul in care folosesti un dozator ce foloseste apa imbuteliata, priza de alimentare trebuie sa fie in partea de sus a acestuia. Multi oameni instaleaza priza in partea de jos, lucru ce se poate dovedi a fi periculos. Daca dozatorul are scurgeri, apa poate ajunge cu usurinta la priza si poate produce electrocutari. Acest lucru se aplica si in cazul in care dozatorul foloseste apa curenta, o simpla scurgere poate duce la deteriorarea intregului sistem electric, asa ca evita aceste probleme prin instalarea prizelor cat mai departe de dozatoarele de apa. Aceasta regula de aur trebuie respectata atat pentru birouri, cat si pentru dozatoare apa de uz casnic.