Sfat profesional pt alegerea unui serviciu

Despre inchirieri auto si nu numai atat

Cand mi s-a solicitat prima data ca sa scriu despre inchirierile de autovehicule jur ca nu aveam habar aproape nimic despre domeniul acesta. Inchirierile de autoturisme, pentru mine, nu insemnau nimic mai mult ca pentru restul oamenilor.

Am inceput documentarea: de unde poti inchiria masini, unde poti inchiria convenabil un autoturism, care este compania de inchirieri cea mai buna, unde gasesti cele mai bune servicii pentru un teambuilding, daca pot inchiria un autoturism de la aeroport, direct, daca exista servicii de inchiriere inclusiv cu sofer si cate multe altele.

Din dorinta lesne de inteles de a oferi niste informatii cat mai reale posibil si mai proaspete despre acest sector foarte vast si foarte interesant al industriei rent a car, aflat intr-o faza de inceput in tara la noi, chiar am testat autoturismele oferite spre inchiriere, indeosebi cele prezente in ofertele speciale afisate de companiile de inchiriere.

Noroc ca nu am fost solicitat sa scriu niste articole despre jocuri de noroc, cazinouri ori alte asemenea (acolo unde te poti duce, de altfel, cu o masina eleganta inchiriata) deoarece riscam ca sa devin un dependent de asa ceva, cum sunt in prezent de aceste masini de inchiriat.

Testand diverse servicii, exista riscul ca sa devii dependent de acestea, lucru care li se intampla, adesea, de exemplu unor clienti sub acoperire ce lucreaza intr-un singur sector de activitate. Autoturismele, in general, pentru baieti reprezinta o fascinatie chiar din primii ani de viata, masinile fiind printre primele jucarii de care au parte. Cati dintre voi oare nu ati visat ca sa conduceti in mare viteza masina lui Batman ori sa lucrati undeva, in cine stie ce mare service auto, ca sa reparati acolo, sa tunati, sa transformati masinile dorite cu care, mai apoi, sa alergati in diverse ispravi fara de sfarsit?

La inceput, am fost siderat de profesionalismul deosebit al consultantilor specializati in inchirieri auto precum cei de la Maya Rent-a-car, de felul in care acestia iti pot prezenta un autoturism, de felul cum cauta sa depisteze solutia potrivita pentru client, sa gaseasca oferta ce vi se potriveste ca o manusa atat din prisma profilului psihologic, activitatilor de business dar si al pretului.

Ma asteptam ca autovehiculele inchiriate sa fie unele „hartanite”, asa cum se spune pe la noi, ca sa fie multe masini obosite de uzura, cu care sa te intelegi cu greu. Departe insa de realitatea firmelor de rent a car aceste „calitati”. Autovehiculele sunt intretinute excelent, zici ca-s noi, foarte multe dintre acestea chiar pastrand acel inconfundabil „parfum” de masina noua. Și diversitatea ofertei este una ce nu poate sa va „lase rece”, astfel incat sa nu va doriti sa conduceti de fiecare data o alta masina, ori – de ce nu?, ca sa va intoarceti la autoturismul pe care l-ati inchiriat acum doua luni dar cu care ati avut frumoase experiente automobilistice.

O inchiriere a unui autoturism poata deveni, pe langa o buna afacere, o placuta experienta, una necesara si, totodata, un adevarat stil de viata.