Cum sa construiesti blatul unei mese tenis?

De ce sa construiesti blatul unei mese tenis astfel incat sa fie potrivit si pentru o masa de biliard? Pai, in cazul in care prietenii tai vor vrea sa joace ping pong, o masa de biliard nu poate satisface acesta dorinta. Ai putea sa cumperi o masa tenis, dar aceasta va ocupa foarte mult spatiu. In plus, cumpararea unei mese tenis va taia din banii pe care ii ai rezervati pentru bere si gustari. Cea mai buna solutie este ca iti construiesti un blat de masa tenis care sa se potriveasca cu masa biliard. Pentru a construi acest accesoriu, vei avea nevoie de: o ruleta, un creion, o placa MDF, vopsea acrilica (alba si verde), pensule, banda de hartie, banda adeziva de izolare si un fileu.

mese tenis

Foloseste ruleta pentru a masura lungimea si latimea mesei de biliard pe care o ai. Vei dori sa cumperi un placaj care sa acopere in totalitate masa.  Cele mai multe mese tenis au de obicei 153 cm latime si 275 cm lungime. O masa de biliard pentru competitii are 137 cm latime si 275 cm lungime, insa cele mai multe mese au 122 cm latime si 244 cm latime. Daca iti doresti o masa tenis care sa respecte dimensiunile reglementate, atunci aceasta va depasi cadrul mesei de biliard pe cel putin doua parti.

Poti cumpara placajul MDF de la orice magazin de specialitate. Cu cat acesta este mai gros cu atat mai durabil va fi. Cel mai bine ar fi sa alegi un placaj cu o grosime de 1,5 cm sau mai mare. Majoritatea magazinelor vor taia placajul la dimensiunile dorite de tine la fata locului. Pentru un transport si o depozitare mai usoara poti alege sa tai placajul pe jumatate.In cazul unei mese de tenis ce respecta dimensiunile reglementate, va trebui sa tai placajul in doua cu dimensiunile 76cm pe 137 cm.

Vopseste suprafata placajului cu vopsea verde, iar dupa ce se usuca, mai aplica un strat pentru durabilitate, apoi asteapta pana se usuca complet. Acum e momentul sa pictezi liniile albe pe blatul mesei de tenis. Pentru a te asigura ca liniile sunt drepte si ca nu stropesti vopsea peste tot, foloseste benzile de hartie. Daca faci un blat din doua jumatati, foloseste masuratori precise pentru a fi sigur ca liniile pe potrivesc pe ambele parti. Dupa ce vopseaua alba s-a uscat complet, indeparteaza benzile pentru putea observa suprafata blatului si a corecta eventualele greseli. Acum ca totul este complet uscat, intoarce pe partea cealalta placajul, si depoziteaza-l pe o suprafata plana curata.

antrenament tenis masa

Verifica masuratorile pe care le-ai facut mesei de biliard. Iti vor fi de folos in determinarea locului potrivit pentru a plasa benzile adezive de izolare. De exemplu: in cazul in care masa de biliard are 122X244 cm iar noua ta masa de tenis 153X275 cm, vei folosi ruleta si un creion pentru a marca limitele la 15 cm pe lungine si latime  in interiorul placii. Aplica benzile adezive pe liniile pe care le-ai desenat, iar dupa ce ai terminat, acestea trebuie sa se potrivesasca cu sinele mesei de biliard; in acest fel, blatul mesei de tenis va sta pe masa de biliard fara sa se miste sau sa se zgarie. Acum nu iti mai ramane decat sa asezi acest accesoriu pe masa de biliard, sa montezi fileul pe linia de mijloc si sate bucuri de un joc de ping pong.

Sfat: Placajul MDF este mai scump decat alte placi , dar este cea mai buna alagere pe care o poti faci pentru mai multe motive, inclusiv durabilitatea si suprafata neteda si usor de vopsit. Daca vei folosi alte materiale, vei descoperi ca acestea nu vor rezista la utilizarea repetata a mesei tenis.