Birou virtual

Biroul virtual – Viitorul in business?

Zilele in care un birou insemna un loc specific unde oamenii se adunau sa lucreze s-au terminat de mult. Datorita tehnologiei moderne, birourile virtuale sunt acum in voga. Desi foarte multa lume prefera spatiile traditionale, tot mai multi incep sa creada ca mijloacele conteaza mai putin ca scopul. De aceea, birourile virtuale au inceput sa castige teren in lupta pentru modul in care ne desfasuram activitatea.

Un birou virtual este prietenos cu mediul

Imaginati-va daca doar jumatate din populatia muncitoare a lumii ar lucra in birouri virtuale. Nu ar mai fi nevoie pentru naveta casa-birou. Aceasta ar duce la o reducere a numarului de vehicule si o scadere a poluarii. Mai putin combustibil consumat inseamna mai multe economii pentru fiecare angajat.

Un birou virtual pentru start-up-uri

Firmele mici nu au toate resursele necesare achitarii chiriei intr-o cladire scumpa. Daca lucreaza cu o echipa de birouri virtuale, aceasta problema este rezolvata rapid si ajuta la buna functionare a firmei.

Un birou virtual echilibreaza balanta lucru-viata personala

Un factor important care duce la cresterea nivelului de stres este atribuit dezechilibrului dintre viata personala si cea de la birou. Oamenii sunt permanent ocupati si nu mai au timp pentru a fi alaturi de familia lor sau pentru a se cunoaste mai bine pe sine. Cei care lucreaza intr-un birou virtual pot petrece mai mult timp cu familia si pot avea un echilibru foarte bun birou-viata personala, ceea ce duce la mai mult entuziasm atunci cand vine vorba de munca.

Un birou virtual economiseste bani

O organizatie care are un numar considerabil de birouri virtuale, poate economisi foarte mult pe cheltuieli de chirie si spatiu. Aceste fonduri pot fi redistribuite spre alte parti ale afacerii unde pot avea un impact enorm.

Un birou virtual aduce o varietate mai mare de angajati

Fara a fi restrictionati de o singura locatie, compania poate angaja oameni mai eficienti si capabili din cele mai indepartate locatii. Astfel optiunile pentru a gasi echipa perfecta sunt nelimitate.

Un birou virtual ajuta la flexibilitate

Daca o firma planifica sa mareasca numarul de angajati, prima intrebare care este pusa este cum pot fi acestia integrati in locatia companiei. Asta poate insemna necesitatea pentru o cladire mai mare, ceea ce nu poate fi tot timpul fezabil. Aici intervin birourile virtuale: ideale pentru ca nu ocupa spatiu, iar banii pot fi folositi pentru dezvoltarea afacerii.