Umidificatoare de aer

5 Lucruri de luat in calcul cand cumparam umidificatoare de aer

De la nou-nascuti la adulti, umidificatoarele de aer sunt o modalitate excelent de a mentine un nivel potrivit de umiditate in locuinta dumneavoastra. Prin asigurarea nivelului optim de umiditate, puteti asigura sanatatea familiei dumneavoastra, proteja structura casei dumneavoastra de la efectele aerului uscat, si imbunatati confortul interior general. Mai jos veti gasi 5 lucruri importante de luat in considerare cand va pregatiti sa cumparati un astfel de aparat:

De ce am nevoie de un umidificator?

Aceste produse sunt create pentru a mari nivelul de umiditate in zone interioare uscate dispersand niste aburi subtili in spatiu. Iarna, cand caloriferele folosite pentru incalzire pot priva locuintele de umiditatea mult-necesara, aceste aparate aduc nivelul ei la normal. De fapt, aerul uscat poate duce la:

  • Sangerari nazale
  • Buze crapate
  • Piele uscata
  • Gat iritat
  • Simptome de alergie
  • Episoade de astm Umidificatoare de aer

Aerul uscat poate conduce de asemenea la o varietate de probleme precum raceli, infectii ale sinusurilor, probleme de congestie, canale respiratorii iritate, si altele. Pe langa protejarea sanatatii dumneavoastra, aceste umidificatoare de aer sunt o modalitate excelenta de a proteja integritatea structurala a locuintei dumneavoastra si mobila din lemn.

Aerul uscat din interior poate cauza cojirea unui tapet, precum si distrugeri la pardoseala sau mobila de lemn – indoituri, crapaturi, dezasamblari. Aceasta distrugere este neatractiva, si poate fi scump de reparat. In plus, aerul uscat este deseori vinovatul pentru socurile dureroase, neasteptate ale energiei statice. Prin adaugarea unui umidificator la mediul interior veti ajuta la controlarea si chiar eliminarea acestor probleme.

De cat de mult spatiu am nevoie pentru a umidifica?

Unul din cei mai importanti pasi in alegerea unui umidificator  de aer este sa decideti daca aveti nevoie de umidificarea unei singure camere, sau de umidificare pentru intreaga casa. Pentru a suplimenta cu umiditate intr-o zona de marime mica sau medie – precum un dormitor sau un birou de acasa – un model tip tableta, cunoscut si ca umidificator de camera, este cea mai buna alegere. Aceste aparate usoare pot fi mutate cu usurinta in alte zone daca este nevoie. In plus, multe modele pot functiona pana la 24 de ore inainte sa necesite o reumplere cu apa. Astfel de produse sunt de asemenea disponibile cu protectie impotriva germenilor, alegerea producerii de aburi calzi sau reci, sisteme usor de folosit si indicatoare de nivel scazut al apei. Umiditate camera

Daca trebuie sa suplimentati cu umiditate mai multe camere din casa dumneavoastra, modelele tip consola si cele destinate a servi intreaga locuinta sunt potrivite pentru aceasta treaba. Semnificativ mai mare decat un model de camera, un umidificator de aer tip consola poate furniza umiditate in spatii largi precum 100-150 de metri patrati.

Ce model mi se potriveste cel mai bine?

Aceste aparate adauga aerului umiditate in moduri diferite si sunt disponibile in multiple modele, cu beneficii si dezavantaje diferite. Umidificatoarele  de aer cu abur rece disperseaza aburi la temperatura camerei, in general acopera zone mai mari si utilizeaza mai putina electricitate decat alte modele. Cele cu aer cald folosesc un element de incalzire pentru a incalzi apa si pentru a o elibera in camera dumneavoastra sub forma umiditatii calde si confortabile. Modelele cu aburi calzi pot folosi putin mai multa electricitate decat alte tipuri deoarece acestea incalzesc apa pana la fierbere. Totusi, acestea produc o umiditate mai sanatoasa, fiindca procesul de fierbere omoara germenii si impuritatile inainte sa fie eliberate in camera dumneavoastra. Modelele ultrasonice sunt disponibile in tipuri atat cu aburi reci cat si calzi, si sunt cunoscute ca cele mai silentioase produse de pe piata. Umidificator ultrasonic

Cat de multa intretinere este necesara?

Umidificatoarele sunt aparate cu intretinere relativ scazuta. Activitatile de intretinere regulata includ de obicei curatarea rezervorului de apa pentru a va asigura ca mucegaiul, rugina si bacteriile nu se dezvolta in interior si sunt inroduse in mediul dumneavoastra. In plus, debitul de aburi ar trebui verificat pentru a va asigura ca umiditatea poate pluti cu usurinta. In timp ce aceste activitati sunt obisnuite pentru majoritatea modelelor, multe umidificatoare de aer cu aburi reci folosesc un mic filtru interior pentru a ajuta la crearea aburilor linistitori care va acopera mediul. Aceste filtre mici vor avea nevoie sa fie inlocuite periodic.