Sfaturi pentru cand intentionati sa cumparati mobila second hand

Puteti refinisa sau retapita mobilierul vechi

Poate fi nevoie de ceva lucru, dar vechea masuta de cafea cu pete de apa pe suprafata, si scaunul tapitat cu cateva pete mai pot fi restaurate.

Majoritatea pieselor de mobilier pot fi finisate sau retapitate. Refinisarea mobilierului poate ajuta la pastrarea si pastrarea frumusetii sale originale; cu toate acestea, daca credeti ca ca ati gasit o antichitate valoroasa, poate doriti sa va consultati inainte de interventie cu un profesionist.

Iar micile imperfectiuni pot da un anumit caracter unei piese. Uneori va doriti acea masa veche de la sat, care are santurile si inelele negre pentru ca arata grozav – era o masa taraneasca functionala.

Incercati sa negociati pretul

Capacitatea Dvs de a negocia pretul mobilierului depinde atat de articol, cat si de vanzator. Adesea, vedem vanzatori care accepta oferte de la 10% pana la 20% din pretul afisat. Daca nu va place pretul, faceti o oferta.

Daca doriti sa negociati, subliniati orice probleme sau defecte pe care le vedeti la piesa. Incepeti cu un pret scazut, dar fiti rezonabil. Fiti dispus sa faceti compromisuri daca vanzatorul nu este dispus sa scada pretul mai mult. Cu toate acestea, daca nu sunteti setat 100% pentru articol, puteti oricand sa reveniti mai tarziu, sau sa aboandonati.

Faceti niste cercetari pentru a gasi cea mai buna oferta

Nu exista un pret fix pentru articolele de epoca, asa ca gasirea celui mai bun chilipir poate necesita sa faceti niste teme. De exemplu, merita cautat piesa online si vazut daca exista produse comparabile, apoi examinata constructia, materialele si marca. Aruncati o privire la pretul de vanzare cu amanuntul, precum si la producator, pentru a vedea ce au de spus altii.

Calitate inainte de cantitate

Nu trebuie sa cumparati prima piesa de mobilier pe care o vedeti, sau chiar tot ce aveti nevoie din acelasi depozit de mobilier second hand Cluj.

Cautati piese originale produse de fabricanti emblematici. In timp ce aceste piese ar putea fi o investitie – cu exceptia cazului in care sunteti un vanator de chilipiruri – este un loc minunat de a incepe, deoarece aceste piese au fost construite pentru a dura.

E recomandat totodata sa cautati materiale de calitate, care cu siguranta vor dura un timp. Veti dori sa cautati piese din lemn masiv – si nu piese din MDF sau lemn presat. Cautati zonele in care lemnul s-a deformat, precum si orice zgarieturi adanci in finisaj. Aceste defecte pot fi dificil de reparat. Mobilierul din MDF, sau placile de fibre de densitate medie, si lemnul presat sunt materiale de constructie ce pot fi usor deteriorate.

Pe langa evitarea MDF-ului si a lemnului presat, stati departe de piese de mobila second hand cu laminat sau furnir din lemn. Acesta este un strat de plastic sau hartie care a fost imprimat cu o reproducere a fibrei lemnului si lipit pe materiale mai ieftine. In timp, acesta se va desprinde in cele din urma de baza, si se va indoi. De asemenea, daca vedeti piese care au un cadru neuniform, mult lipici sau capse, poate fi un indiciu ca piesa nu este de buna calitate.

Incercati inainte de a cumpara

Cand faceti cumparaturi intr-un magazin fizic, puteti vedea exact cat de mare este mobila, si aveti sansa sa o inspectati pentru a descoperi orice eventuale imperfectiuni. Insa online aceasta operatiune poate fi mai mult decat o provocare.

Nu este nimic mai rau decat sa luati o piesa si sa aflati ca este prea mare sau prea mica pentru spatiul Dvs. De aceea, masurati-va intotdeauna spatiul in avans. Faceti-va timp suplimentar pentru a inregistra masuratorile pe podea pentru a intelege cu adevarat dimensiunea.

In acelasi timp, exista aplicatii pe care le puteti descarca si care folosesc tehnologia de realitate augmentata, astfel incat sa puteti testa practic articolele din spatiul dvs. inainte de a cumpara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *