Indicatori ca e cazul sa chemati urgent un electrician rezidential

Daca luminile se sting sau palpaie

Daca luminile nu mai functioneaza corect, este un semn clar ca ai putea avea o problema. Exista posibilitatea ca defectiunea sa fie cauzata de bec, dar daca luminile nu se aprind deloc in nicio incapere, poate fi necesar sa apelezi la un electrician de urgenta, mai ales daca vecinii tai nu au aceasta problema.

Totusi, inainte de a chema un electrician, este indicat sa discuti cu compania de energie electrica pentru a verifica ca nu sunt caderi de tensiune in zona ta. Daca totusi sistemul electric al casei tale este cel care are o problema, va trebui sa gasesti un specialist in electrica, pentru ca doar o persoana autorizata va stii sa faca fata situatiei.

Prize arse sau care scot fum

Aceasta problema nu ar trebui sa necesite prea multe explicatii. In cazul in care obervi ca iese fum de la o priza, trebuie sa suni neaparat un electrician. Este evident ca ai o problema cu cablajul casei, iar acesta provoaca scurtcircuituri. Daca fumul este cat se poate de evident, nu trebuie sa apelezi doar electricianul, ci si serviciile de urgenta. Nu vrei sa te supui riscului provocat de un incendiu, asa ca trebuie sa iei in serios siguranta pe care un electrician ti-o ofera.

Este foarte clar ca fumul necesita atentia ta, dar daca vezi semne de arsuri pe priza, ar putea insemna ceva diferit. Spre exemplu:

  • Aparatele sunt problema;
  • Circuitele sunt supraincarcate si problema este la intrerupator;
  • Cablajul de acasa este invechit.

Dupa inundatii sau scurgeri majore

Toata lumea stie ca apa si electricitatea nu trebuie sa fie amestecate sub nicio forma. In cazul in care ai avut parte de o inundatie recenta, trebuie neaparat sa iti suni electricianul local. Cu toate ca exista posibilitate sa nu fie nimic in neregula cu sistemul tau, cel mai bine este sa nu iti asumi acest risc. Inundatiile nu sunt singura problema, orice dezastru natural, poate dauna.

O alta problema o reprezinta scurgerile. Daca acestea au fost grave, nu ezita sa suni un electrician bun Craiova! O modalitate simpla de a obtine un scurtcircuit electric o reprezinta cablurile deteriorate care stau in apa. Astfel de probleme pot provoca daune grave locuintei tale.

Intrerupatoarele continua sa se declanseze

Intreruptoarele sunt prima linie de aparare impotriva scurtcircuitului. Cand se intampla ca un scurtcircuit sa apara, intrerupatorul intrerupe curentul, prevenind deteriorarea casei si a aparatelor. Daca ai avut vreodata prea multe aparate pornite in acelasi timp, stii direct ce se intampla cand se declanseaza un intrerupator.

Tocmai acesta este motivul pentru care se instaleaza intrerupatoarele, deoarece acestea sunt linia principala de aparare impotriva incendiilor. Daca ai de-a face cu intrerupatoare care se declaseaza in mod constant, este un semn de ceva mai grav si este un semn ca trebuie sa iti contactezi electricianul local de urgenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *