Cum sa alegi un contabil: sfaturi pentru intreprinderile mici

In calitate de persoana care detine sau conduce o afacere, va veni probabil un moment in care va trebui sa angajati un contabil de incredere pentru intreprinderile mici.

Valoarea pe care un bun contabil o poate oferi afacerii dvs. nu poate fi supraestimata. Este una dintre cele mai importante decizii pe care le puteti lua pentru afacerea dvs.

Un contabil calificat si de incredere va poate ajuta sa gestionati legile fiscale dinamice si in continua evolutie si sa navigati in circumstante care v-ar putea ajuta sa va extindeti afacerea in cele mai optime, eficiente si economice moduri.

Alegerea contabilului potrivit va poate ajuta sa va duceti afacerea la nivelul urmator; alegerea unui expert contabil Iasi gresit poate fi contraproductiva pentru sanatatea afacerii dumneavoastra.

Prin urmare, este vital sa stiti ce sa cautati la un contabil de afaceri si sa faceti cercetari pentru a va asigura ca alegeti un profesionist care sa se potriveasca afacerii dumneavoastra.

Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun contabil pentru mica dvs. afacere:

Intelegeti-va nevoile

Inainte de a angaja un contabil, ar trebui mai intai sa aveti o intelegere de baza a ceea ce doriti ca acesta sa faca pentru dumneavoastra. Aveti nevoie de cineva care sa se ocupe de contabilitate si de situatiile financiare? Sau de un contabil care sa va ajute sa va pregatiti si sa va depuneti impozitele?

Un contabil sau un contabil necertificat va poate ajuta cu contabilitatea de zi cu zi; cu toate acestea, daca aveti nevoie de cineva care sa va ofere consultanta fiscala strategica, sa va depuna declaratiile fiscale sau sa va ajute la un audit, ar fi mai bine sa alegeti un expert contabil autorizat.

Intelegerea responsabilitatilor si a muncii de care aveti nevoie de ajutor si cat de des, este un pas important pentru a gasi un contabil.

Cautati recomandari si recenzii

Sunteti prieten cu alti antreprenori sau faceti parte dintr-o asociatie sau retea de afaceri mici din comunitatea dumneavoastra? O modalitate de a descoperi un contabil de incredere pentru afacerea dumneavoastra este sa cereti recomandari de la colegii dumneavoastra.

In acelasi timp, ati putea efectua si o cautare pe Google pentru a gasi contabili in zona dumneavoastra. De asemenea, puteti cauta recenzii online si le puteti folosi pentru a compara si evalua perspectivele.

LinkedIn, Yelp sau alte comunitati online precum Contabil-romania.ro si alte platforme dedicate acestei nise pot fi, de asemenea, resurse utile pentru recomandari si recenzii care ar putea sa va informeze decizia.

Intalniti-va cu potentialii candidati si puneti intrebari

Dupa ce ati efectuat cercetarea initiala si ati compilat o lista cu cativa potentiali candidati, este timpul sa organizati o serie de intalniri sau interviuri cu acestia. Aceasta este oportunitatea dvs. de a pune intrebari si de a intelege mai bine modul in care lucreaza.

Desigur, s-ar putea sa gasiti raspunsurile la unele dintre aceste intrebari cu putina cercetare online, dar este totusi o idee buna sa petreceti cateva minute cu un potential contabil pentru a va face o idee mai buna daca ar putea fi potrivit pentru afacerea dumneavoastra.

Iata cateva intrebari pe care le-ati putea adresa viitorilor contabili:

  1. Ce calificari si pregatire in domeniul contabilitatii aveti?
  2. Ce tipuri de servicii de contabilitate oferiti?
  3. Care sunt onorariile dumneavoastra si cum percepeti taxele?
  4. Cu ce tipuri de clienti lucrati?
  5. Aveti experienta cu alti clienti din sectorul meu de activitate?
  6. Ce tehnologie sau software folositi?
  7. Cum imi puteti sprijini obiectivele?
  8. Ce valoare suplimentara ati putea oferi afacerii mele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *