3 Motive pentru care trebuie sa apelezi la un cabinet notarial

Exista mai multe situatii in care vei avea nevoie de ajutorul unui notar. Rolul principal al oricarui notar este d a redacta acte si documente, acesta fiind asimilat unui functionar public. Pe langa aceasta, notarul public ofera si consultanta juridica de specialitate, in functie de situatia in care te afli. Nu in ultimul rand, el realizeaza autentificarea diferitelor contracte, cum ar fi cele de vanzare sau de munca.

In mod normal un cabinet notar Deva nu ar trebui sa te taxeze pentru realizarea unei programari, ci doar pe baza serviciilor de care beneficiezi. Gama de servicii din care poti alege este una foarte variata, in functie de nevoile pe care le ai si de specializarea pe care o are notarul cu care vrei sa lucrezi. Primul pas este sa realizezi o programare si sa ai o discutie de baza cu profesionistul.

Asa cum mentionam initial, unul dintre principalele roluri ale notarului este de a oferi consiliere pe urmatoarele teme sau situatii:

  • in ceea ce priveste dreptul familiei (donatii – actiuni – contracte matrimoniale – mostenire, adoptie, despartiri, divorturi etc);
  • pentru gestionarea activelor financiare (investitii, achizitii de bunuri imobile noi sau vechi, avantaje sau dezavantaje fiscale etc.);
  • in dezvoltarea sau infiintarea societatilor comerciale;
  • in situatii de mediere intre parti.

Uite 3 situatii in care ar trebui sa apelezi la un cabinet notarial:

Realizarea unei tranzactii imobiliare

De fiecare data cand cumperi sau vinzi un bun imobiliar trebuie in mod obligatoriu sa apelezi la un cabinet notarial, explica platforma www.notar-romania.net. Aceasta este singura metoda prin care poti face tranzactia corect din punct de vedere legal. In plus, in acest fel iti asiguri un nivel de siguranta juridica ridicat.

Orice achizitie imobiliara poate fi incheiata doar prin semnarea unui act autentic in fata unui notar public. Astfel, pe langa obligatia legala propriu-zisa de a proceda in acest mod, beneficiezi si de multe alte avantaje pe care le vom prezenta in urmatoarele randuri.

Conform legii, notarul are datoria de a oferi consiliere juridica, atat celui care cumpara, cat si celui care vinde. Atunci cand se face un act de vanzare in fata unui notar, ambele parti trebuie sa ofere detalii si informatii, pe care notarul le verifica si asigura securitatea tranzactiei. Mai mult, prin participarea unui notar se securizeaza data tranzactiei. Cand treci prin acest proces nu ramane loc de interpretari si nu se pot face escrocherii.

Administrarea sau infiintarea unei societati comerciale

Notarii au, de asemenea, un nivel ridicat de calificare în dreptul societatilor comerciale si in domeniul impozitarii. Astfel, atunci cand iti deschizi prima firma sau ai probleme cu administrarea societatii tale, aceasta este persoana la care trebuie sa apelezi. Pe baza cunostintelor legale pe care le au, notarii te vor ajuta sa faci cele mai bune alegeri juridice si te vor sprijini in dezvoltarea activitatii companiei tale.

Gestionarea activelor financiare

Atunci cand ai reusit sa acumulezi deja active financiare importante sau tocmai ai trecut printr-o mostenire, cu siguranta ai nevoie de ajutorul unui notar. Astfel, pe baza pregatirii pe care o are acest special va putea sa te ajute in mod direct in managementul activelor. Fie ca vorbim de plasamente financiare, de investitii la bursa, de asigurari de viata sau de achizitii imobiliare, ai nevoie de sfaturi juridice bune la fiecare pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *