Fotograf nunta

Pasii de urmat pentru a gasi un fotograf de nunta ideal

Cand cautati un fotograf de nunta potrivit, incepeti-va cautarile prin a citi recenziile proaspetelor mirese, si cautand sute de liste locale. Verificati cu atentie website-urile si blogurile potentialilor fotografi, pentru a vizualiza fotografiile de la alte nunti la care au lucrat, ceea ce va va face o idee despre stilul lor. Design-ul website-ului va poate oferi de asemenea indicii legate de personalitatea si sensibilitatea fotografului. Verificati-le si paginile de Facebook, Instagram si Twitter, daca puteti. Este feedback-ul clientilor pozitiv? Cum le raspunde fotograful?

Pregatiti interviuri

Alegerea unui fotograf de nunta nu este o decizie pe care o puteti lua de la prima vedere – trebuie sa va intalniti in persoana cu potentialii fotografi. Daca va place ceea ce vedeti pe site-urile lor – iar onorariile lor sunt de rangul buzunarului dumneavoastra – sunati pentru a vedea daca sunt disponibili pentru data nuntii dumneavoastra. Daca fotograful este deja ocupat pe data nuntii dumneavoastra, ati putea cere sa vi se spuna daca au vreun asociat sau daca va pot recomanda pe altcineva cu un stil asemanator. Stabiliti intalniri in persoana cu intre trei si cinci potentiali fotografi care sunt disponibili in data nuntii dumneavoastra pentru a vedea mai mult din munca lor si pentru a verifica daca personalitatile dumnavoastra se potrivesc. Fiti pregatit sa discutati despre locatia, stilul nuntii dumneavoastra, si ce va doriti pentru pozele dumneavoastra.

Fotograf nunta

Vedeti cateva albume de nunta complete

Nu va bazati deciziile numai pe ceea ce vedeti in galeriile si albumele pe care le evidenteaza fotograful. Din motive intemeiate, fotografii le arata viitorilor clienti un portofoliu cu cele mai bune imagini ale lor, toate de la nunti diferite, astfel incat sa le vedeti pe cele mai bune dintre cele mai bune. Problema aici este ca nu va veti face o idee buna de ansamblu asupra muncii lor. Cereti sa vedeti doua sau trei albume intregi de la nunti reale la care au fotografiat ei (nu altcineva din firma lor), astfel incat sa va puteti face o idee mai buna despre cum ar putea arata colectia dumneavoastra completa de poze dupa nunta. Daca vedeti ca intregul album de poze este aproximativ la fel de bun ca cel ales la galeria expusa (asta inseamna ca toate sunt atat de bune incat e imposibil de ales!), sunteti pe drumul cel bun.

Si cereti sa mai vedeti cel putin unul sau doua albume complete de la nunti care au un cadru similar cu cel al dumneavoastra.

Priviti albumele prin ochii unui critic

Cand va uitati la albumul unui fotograf de nunta, uitati-va la momentele cheie pe care doriti sa le captati: Au facut poze atat miresei cat si mirelui cand li s-au intalnit privirile pentru prima data? Uitati-va de asemenea la cat de crispate sunt imaginile, la compozitiile care va pun pe ganduri (o fotografie arata bine in felul in care a fost facuta, sau este prea multa dezorganizare in imagine?) si la lumina potrivita (fiti atenti la fotografii sterse unde detaliile marunte sunt incetosate – evident, doar daca acesta nu este stilul pe care il cautati). De asemenea este foarte important sa descoperiti sensibilitatea in capturarea emotiilor oamenilor; asigurati-va ca subiectii fotografului par relaxati, nu ca o caprioara prinsa si pusa in lumina.

Album poze nunta

Asigurati-va ca personalitatile vi se potrivesc

Nu subestimati importanta legaturii si intelegerii cu fotograful dumneavoastra. Este el entuzasmat de viziunea dumneavoastra cand o descrieti? Cand fac sugestii, le prezinta intr-un mod clar si politicos, sau sunt timizi? Au maniere impecabile? Pentru a obtine cele mai bune fotografii, alegeti pe cineva care are o intelegere clara a elegantei sociale, dar este indeajuns de cutezator incat sa inceapa sa vaneze cele mai bune imagini si care, mai presus decat orice, va face sa va simtiti linistit si nu va supara in vreun fel. Tineti minte: ei vor umbri fiecare miscare a dumneavoastra, si cu cat sunteti amandoi mai confortabili cu fotograful, cu atat mai bune vor iesi fotografiile. Totodata, nu doriti ca fotograful de nunta sa supere sau sa enerveze vreun invitat, ci sa ii fotografieze in cea mai buna ipostaza a lor, si asta in mod discret