4 sfaturi de urmat inainte de a deschide un cabinet stomatologic

Deschiderea unui cabinet stomatologic poate fi coplesitoare, mai ales daca nu ai ceva experienta in spate. In continuare iti voi prezenta cele 4 arii pe care trebuie sa iti concentrezi atentia pentru a te asigura ca proiectul tau este unul de succes. Daca tii cont de urmatoarele sfaturi cu siguranta vei fi foarte aproape de a-ti deschide un cabinet de vis.

cabinet stomatologic

1.Stabileste de cat spatiu ai nevoie

Inainte de a incepe sa cauti un spatiu pentru un cabinet stomatologic, compune o lista a operatiilor pe care vrei sa le efectuezi si cate sali de examinare vrei sa ai. In functie de aceste lucruri vei putea determina aria spatiului de care ai nevoie ; ele vor influenta de asemenea si marimea salii de asteptare.

Unele sali sunt de neinlocuit, in timp ce altele nu sunt cu imperios necesare. Salile de care ai neaparat nevoie sunt: sala de asteptare cu receptie, baie, depozit pentru diverse instrumente mecanice, un dulap pentru servere IT, un laborator si o sala sterilizata. Camerele care pot lipsi sunt urmatoarele: un birou privat, o baie privata,  salon pentru angajati, etc.

2.Locatia, locatia, locatia

Verifica cate cabinete stomatologice sunt in zona in care vrei sa iti deschizi si tu biroul. Daca nu ai deja o baza stabila de clienti, este o idee buna sa iti deschizi afacerea intr-un cartier in care exista mult trafic de calatori. Un spatiu la parterul unei cladiri de birouri sau unui loc este o alegere buna pentru tine, nu numai din punct de vedere al clientilor cat si din punct de vedere financiar. Daca lucrezi insa numai pe baza de referinte, ai libertatea de a alege un spatiu intr-o cladire ce nu se afla “la strada”, la un etaj superior. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este modul in care pacientii tai calatoresc: daca au masini proprii cauta o cladire ce dispune de o parcare vasta, insa daca acestia depind de transportul in comun, alege o cladire cat mai aproape de statiile de autobuze.

stomatolog

3.Chiria

Atunci cand negociezi contractul de inchiriere, asigura-te ca ai un angajament pe minim 10 ani. Costurile de investitie pentru amenajarea spatiului sunt foarte mari  si nu vrei sa o iei de la capat intr-un loc nou dupa cateva luni. Majoritatea proprietarilor sunt dispusi sa ofere pana la 3 luni din contract gratuite. De obicei lucrarile de amenajarea dureaza intre 12 – 18 saptamani, saptamani in care nu castigi niciun ban de aceea este important sa incluzi in contractul tau aceste luni gratuite.

4.Echipa

Gasirea unei echipe dispuse sa lucreze pentru tine este cruciala pentru succesul tau. Este important ca membrii echipei tale sa se cunoasca si sa aiba experienta in a lucra impreuna. Constructorul si arhitectul trebuie sa aiba cunostinte de lucru in domeniul stomatologic. Aceslasi lucru se aplica si la alegerea bancii cu care lucrezi; este de preferat sa ai o relatie buna cu reprezentantul bancii de la care ai imprumutat banii pentru a-ti deschide cabinetul stomatologic.

Daca acesta te cunoaste si are incredere in tine, el va lucra impreuna cu tine pentru succesul afacerii tale.

Un mod bun de a forma o echipa de oameni care sa te ajute este sa te folosesti de referinte. O data ce ai gasit prima persoana cu care ti-ai dori sa lucrezi, cere-i ajutorul in a gasi ceilalti membrii ai echipei. Spre exemplu: constructorul iti poare recomanda o companie sau o persoana pentru a cumpara echipamentul tehnic de care ai nevoie pentru cabinet. Apoi, asta iti poate recomanda un specialist de IT care are experieneta in a lucra cu acel tip de echipament.

Desi poate parea inspaimantator inceputul drumului, visul tau de a avea propriul cabinet stomatologic poate deveni o realitate daca stii cont de aceste etape.